Veelgestelde vragen

Abigail / Portret a Porter

Hoe vraag ik een portrettekening aan?

U kunt uw aanvraag mailen door gebruik te maken van het bestelformulier op
de pagina ‘BESTELLEN’ of u stelt uw vraag via info@portretaporter.nl of
belt met 06 51 49 56 22.

Hoe lever ik de foto aan?

U kunt de foto(’s) sturen per post of met behulp van het digitale aanvraagformulier op de pagina ‘BESTELLEN’. De voorkeur gaat uit naar een digitale aanlevering. Mocht dit voor u niet mogelijk zijn en u stuurt een originele foto per post, dan wordt deze ingescand en vervolgens naar u teruggestuurd.

Is het ook mogelijk om het portret op bijv. plexiglas te laten afdrukken?

Het bijzondere aan Portret a Porter is dat uw portret op verschillende dragers kan worden afgedrukt, van standaard fotopapier tot materialen als plexiglas en canvas.

Wanneer moet ik betalen?

U betaalt, als u de aan u toegezonden scan van de tekening heeft goedgekeurd. Zodra uw betaling is ontvangen, zal het portret op het gewenste materiaal worden afgedrukt.

Hoe krijg ik mijn portret?

Het portret zal via de post aan u worden toegezonden. In dat geval worden verzendkosten in rekening gebracht. Het is ook mogelijk het portret op het
atelier af te halen.

Ik wil graag een portrettekening laten maken. Maar wat als ik niet helemaal tevreden ben over het eindresultaat?

Dat kan, u kent de getekende persoon immers het best. Daarom wordt voor het afdrukken eerst een duidelijke scan van het eindresultaat naar u toegestuurd, zodat de tekening in overleg met u nog aangepast kan worden. Niet voordat u een akkoord afgeeft, wordt de tekening gedrukt.

Kan ik ook van een selfie een tekening laten maken?

Wij raden u af om van een selfie een tekening te laten maken. Uit ervaring is gebleken dat deze foto’s niet geschikt zijn. Deze foto’s veranderen de verhoudingen in het gezicht. In een tekening wordt deze vervorming nog duidelijker verbeeld en dat leidt regelmatig tot teleurstelling.

Ik wil meerdere personen op één tekening. Kan dat?

Ja, dat is mogelijk. (zie voor de meerprijs PRIJZEN & MATERIALEN). U hoeft ook niet per se één foto aan te leveren waar alle personen op staan. Het is tevens mogelijk afzonderlijke foto’s van de betreffende personen aan te leveren en in overleg een compositie te maken, zodat het lijkt alsof ze samen geposeerd hebben.

Ik wil graag bijbestellen, want opa en oma willen er ook zo eentje als wij hebben laten maken van de kinderen. Kan dat?

Het voordeel van het digitaliseren van de portretten is dat u gemakkelijk kunt bijbestellen voor slechts een geringe meerprijs. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook mogelijk om dezelfde tekening op zowel fotopapier, als op canvas te laten drukken.

Ik wil graag een originele tekening hebben, dus geen afdruk, omdat ik erg houd van originele kunst in mijn huis. Is dat ook mogelijk?

Ja, alle tekeningen gemaakt door Portret a Porter zijn origineel. Ook is het mogelijk om digitale prints bij te bestellen.

Ik zie af van het getekende portret, zijn daar kosten aan verbonden?

Soms kan het gebeuren dat het portret niet uitpakt zoals u wilt. In zo’n geval kunt u af zien van de opdracht. Wel vragen wij een vergoeding van € 50,00 voor het maken van de eerste schets. In het verleden is namelijk gebleken dat klanten iets te vrijblijvend met de opdracht omgingen. Eelke steekt veel tijd in het maken van eerste opzet. Wij hopen op uw begrip.

Heeft u andere vragen? In overleg met de kunstenaar kunt u uw wensen kenbaar maken, waarna er een prijs kan worden afgesproken. Hiervoor kunt u het beste even persoonlijk contact opnemen. Via info@portretaporter.nl of bel met 06 51 49 56 22.